Recentelijk nieuws
prenatale imprints

Prenatale periode meest vormende tijd van je leven

Vandaag vanuit de vereniging HypnoBirthing Nederland & Belgie een ontzettend interessante lezing van Anna Verwaal gehad.

Ik heb mijn kennis weer mogen uitbreiden met mooie inzichten over de pre -en perinatale periode van een baby. Na deze lezing ben ik mij extra bewust geworden over wat er nog allemaal te leren valt over deze periode en hoe deze een invloed heeft op de rest van het leven van een baby.
Een aantal vragen vanuit de pre- en perinatale psychologie zijn o.a.:
* Hoe welkom voelt jouw baby zich?
* Wat is jouw eigen geboorteverhaal?
* En welke invloed heeft dit verhaal op jouw zwangerschap/bevalling?
* Hoe maak je verbinding met je baby tijdens de zwangerschap?
* En wat krijgt jouw kleintje al allemaal (on)bewust mee in de baarmoeder?
* Waarom heb ik ervoor gekozen om te werken met (aanstaande) ouders en hun kinderen? Welke thema's zijn er voor mij als hulpverlener nog om naar te kijken?

De vandaag opgedane inzichten zullen een plaats krijgen in de bijeenkomsten van de cursus HypnoBirthing die ik aanbied. Meer weten?! Klik dan even hieronder op lees meer.

mama's atelier

Mama's atelier

Veel mensen die mij kennen weten dat ik van knutselen houd en dat ik in 2020 mijn eigen praktijk Oopsy Daisy voor ouder & kind begonnen ben.

Een combinatie van beiden wordt: Mama's atelier

Wat is mama's atelier?
Mama's atelier is een ontmoetingsplek voor moeders die zich tijdens het prille ouderschap eenzaam voelen.

Ik weet zelf nog goed (ondanks dat het alweer 14 jaar geleden is) hoe klein mijn wereldje aanvoelde toen mijn oudste dochter geboren was. Ik miste de contacten met anderen en vond deze uiteindelijk terug toen ik met mijn dochter ging babyzwemmen. Er ontstond een groepje van 4 mama's waar we beurtelings, op de maandag na het babyzwemmen, koffie gingen drinken thuis. Het was een moment waar ik naar uit keek. Eventjes met andere mama's praten en wat voelde het fijn om mijn zorgen met iemand te delen die zich in een zelfde situatie bevond.

Nou precies dat gevoel van herkenning en de mogelijkheid om je zorgen te delen wil ik graag creëren binnen mama's atelier.

Een atelier?
Tijdens de wekelijkse ontmoeting gaan we namelijk creatief aan de slag (maar gewoon koffie drinken is natuurlijk ook prima). Eerder dit jaar startte ik met de workshops "creatief in contact". Tijdens deze workshops ontstond het idee van "Mama's atelier" waarbij moeders structureler met elkaar in contact komen.